Huisstijl ontwerp Duurzaam

 

Voor een coaching praktijk werd mij gevraagd om een volledige huisstijl neer te zetten. Beginnend met een logo, daaropvolgend een website en vervolgens nog het drukwerk: visitekaartje, briefpapier en enveloppen. Uiteraard vind ik het een super gave opdracht om het hele rataplan (hoewel, toch redelijk gestructureerd;) van begin tot eind te mogen ontwerpen!

 

Betekenis?

Basale vormen, zoals een driehoek en een cirkel, inspireerden mij tot verschillende ontwerpen. Een driehoek omdat dit de verschillende relaties verbeeldt en een cirkel omdat het gaat om mensen die met elkaar in verbinding staan of komen.

De ontwerpen waar de klant uit kon kiezen zijn hieronder te zien, een korte beschrijving van mijn ontwerpen (van boven naar beneden):

Het eerste is een driehoek met een imperfect stukje. Deze onderbroken lijn weerspiegelt het ‘probleem’ (al dan niet groot) waarvoor de mensen bij de praktijk komen.
Het volgende ontwerp kan gezien worden als een driehoek in ontwikkeling. Mensen ontwikkelen zich door coaching…
Het onderste is een cirkel-achtige vorm die zich steeds verder opbouwt. Daarnaast is het een letter d.

En dan natuurlijk de website…

Nadat de klant zijn keuze had gemaakt om voor het bovenste logo te gaan, ben ik verder gegaan met het ontwerpen van de website. Ik heb ervoor gekozen om 1 kleur te gebruiken, een oker geel en dit aan te vullen met zwart, licht en donker grijs. Deze combinatie en de gele kleur geeft de website een luxe uitstraling, wat goed past bij de doelgroep. Rust is voor alle pagina’s het uitgangspunt (de informatie die daar te vinden is moet duidelijk zijn, het is niet de bedoeling dat je afgeleid raakt), behalve voor het menu: die mag wat mij betreft contrasteren en opvallen, daar begeef je je overigens maar kort.

 

De website is af, maar nog niet gevuld met informatie. Nu denk je, en het drukwerk dan? Ja, daar wordt aan gewerkt… : )
Klik hier om door te gaan naar de website.