Beeldmerk PAIC

 

PAIC of PAIC15 is een observatie-instrument voor verzorgenden en verpleegkundigen in verpleeghuizen om pijn bij mensen met dementie vast te stellen. De PAIC15 is een vragenlijst die 15 signalen van pijn benoemt: 5 gezichtsuitdrukkingen, 5 lichaamsbewegingen en 5 geluiden.

Het UMCG vroeg me om in een week (!) tijd een beeldmerk te maken als beloning voor de ontwikkeling van deze vragenlijst en afsluiting van dit onderzoek.

 

De eerste ontwerpen…

In de eerste ontwerpen die ik maakte stonden met name de 15 signalen (3 x 5), de hersenen en het hormoon prostaglandine, dat vrijkomt bij pijn centraal.

Variaties

De klant koos voor het 2e logo, maar wilden er graag nog een mondiaal aspect in terug zien. Aan de hand daarvan ben ik met het internationale thema verder aan de slag gegaan en zijn er verschillende varianten tot stand gekomen:

 

 

 

 

 

 

Resultaat!

Uiteindelijk is het met een kleine aanpassing de een na onderste geworden: